Vissza

Főételek

"Fasírt"

Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

500 g darált marha hús
500 g darált sertés hús
két zsemle
egy nagy fej lila hagyma
egy gerezd fokhagyma
egy egész tojás
egy szál sárgarépa reszelve
mustár

bors
tej
zsemlemorzsa

Elkészítés

A zsemléket tejbe áztatjuk. Ha teljesen megszívták magukat, kicsavarjuk.

A hagymát apróra vágjuk. Összekeverjük az összes hozzávalót: húsok, hagyma, tojás, kicsavart zsemle, répa és a fűszerek melyeket ízlés szerint használunk.

A keverékből hosszúkás rudat formázunk, és kiolajozott tepsibe tesszük. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával és aranybarnára sütjük.

Jó tanács

Tehetünk mellé a tepsibe burgonyakockákat, amelyeket megsózunk és olívaolajjal meglocsolunk. Nagyon finomra sülnek így együtt.