1 csomag leveles tészta
3 nagy vagy 4 közepes méretű alma, + 2-3 közepes alma a díszítéshez
4 lapos evőkanál mandulaőrlemény
4 evőkanál háztartásikeksz-őrlemény (ez a két hozzávaló kiváltható 8 db mandulás keksz /almendrados/ őrleményével, de ez csak Spanyolországban kapható)
5 evőkanál cukor
30 g vaj
2 evőkanál édes likőr
2 evőkanál száraz likőr (Spanyolországban Dos de agua likőr)
fahéj
Hámozzuk meg az almákat és vágjuk fel kisebb darabokra. Egy lábasban tegyük fel főni az almadarabkákat cukorral, vajjal, likőrrel és 2-3 evőkanál vízzel. Fedjük le a lábast és lassú tűzön főzzük 15 percig. Majd adjuk hozzá a mandula+keksz örleményt, fahéjat és kézi turmixszal pürésítsük.
Egy kör alakú tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki majd béleljük ki a leveles tésztával, végig körbe kis peremet készítve a tortának. Öntsük bele a pürét, egyengessük el és a díszítésnek félrerakott almákat meghámozva, cikelyekre felvágva szépen körben helyezzük rá a pürére. Légkeveréses sütőben 180 fokon süssük kb. 30-45 percig. Hagyjuk kihűlni és a tetejét szórjuk meg egy kis fahéjjal.
Isteni!