négy tojás
150 g cukor
fél dl tejszín
egy citrom
150 g liszt
egy sütőpor
500 g eper
Az epret megmossuk, lecsumázzuk, majd kis kockákra vágjuk.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejszínt, egy fél citrom levét, és az egész citrom reszelt héját.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Összekeverjük a lisztet és a sütőport, a tojásos masszához adjuk, majd óvatosan a habot is a belekeverjük.
Végül óvatosan a tésztához keverjük az eperkockákat.
A szilikonos szív alakú sütőformákat kivajazzuk és a tésztát óvatosan belekanalazzuk.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Csak teljes kihülés után szedjük ki a szivecskéket a formából.
Más idénygyümölccsel (áfonya, málna, meggy, stb.) is finom.