Vissza

Sütemények, édességek

Anyák napi epres szivecske

Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

négy tojás
150 g cukor
fél dl tejszín
egy citrom
150 g liszt
egy sütőpor
500 g eper

Elkészítés

Az epret megmossuk, lecsumázzuk, majd kis kockákra vágjuk.

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejszínt, egy fél citrom levét, és az egész citrom reszelt héját.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Összekeverjük a lisztet és a sütőport, a tojásos masszához adjuk, majd óvatosan a habot is a belekeverjük.
Végül óvatosan a tésztához keverjük az eperkockákat.

A szilikonos szív alakú sütőformákat kivajazzuk és a tésztát óvatosan belekanalazzuk.

Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Csak teljes kihülés után szedjük ki a szivecskéket a formából.

Jó tanács

Más idénygyümölccsel (áfonya, málna, meggy, stb.) is finom.