Vissza

Előételek

Articsóka pástétom

Seregély Zsuzsa receptje

Hozzávalók 4 főre

250 g articsóka szív
5 szál újhagyma
2 db zöld erős paprika
200 g reszelt parmezán sajt
300 g majonéz
4 gerezd fokhagyma
5 szál petrezselyem

Elkészítés

Az articsóka tövét és a csúcsát levágjuk majd citromos, sós vízben puhára pároljuk. Utána kikanalazzuk az articsóka „szívét” és 1x1 cm-es kockára vágjuk.
A hagymát és az erős paprikát, az articsókához hasonlóan apróra vágjuk.
A fokhagymákat összetörjük, a petrezselymet pedig egészen apróra vágjuk.

Ezután egy 20-22 cm átmérőjű és kb. 2-2,5 cm magas tűzálló (legjobb a kerámia) tálban az előkészített hozzávalókat a majonézzel és a parmezán sajttal összekeverjük. Előmelegített 180°C fokos sütőben 30 perc alatt arany barnára sütjük.

Jó tanács

Pirítóssal tálaljuk. Hidegen és melegen is kitűnő. Ha nincs nyers articsókánk, konzerv articsókával is elkészíthetjük. Ekkor természetesen az articsóka párolása elmarad.