egy doboz kínai tojásos tészta
egy nagy csirkemell filézve
egy csomag újhagyma
két csomag zellerszár
egy hegyes erős paprika
fél kínai kel vagy zsenge kelkáposzta
két gerezd fokhagyma
2,5 dl csirkehúsleves
szójaszósz ízlés szerint
150 g darált dió
A tésztát sós vízben kb. 6-8 percig főzzük, leszűrjük és melegen tartva félretesszük.
A csirkemellfilét megmossuk, felszeleteljük és kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
A zöldségeket megmossuk, megszárítjuk. A zellerszárat vékony szeletekre, kinai kelt kb. 1x3cm-es csíkokra vágjuk. Az újhagymát is felkarikázzuk, az erőspaprikából kivágjuk az ereket és apró darabokra vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk.
Wokban felforrósítunk olívaolajat, beletesszük a húst, két percig sütjük, majd kiszedjük. A megmaradt olajba először beletesszük a hagymát és a fokhagymát, majd kb. egy perc múlva a többi zöldséget. Öt percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, felöntjük a levessel és ízlés szerinti mennyiségű szójaszósszal. Sózzuk, ha kell borsozzuk. A végén beletesszük a meleg tésztát, átforgatjuk és azonnal tálaljuk.
Kacsával is finom - ekkor használjunk szeletelt hátsó kacsamellet.