3 érett banán
2 evőkanál citromlé
3 tojás
200 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
kávéskanál sütőpor
40 g vaj
250 g liszt
100 g darált dió
mazsola
Az érett banánokat villával összepréseljük és hozzáadjuk a citromlevet. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. A vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a banánpüréhez, majd mindezt a sárgájához. A keverékhez adjuk a darált diót, a sütőport és a legvégén - óvatosan - a tojásfehérjét és a mazsolát.
Kivajazott, kilisztezett hosszúkás formában, előmelegített 18 fokos sütőben , 60-70 percig - tűpróbáig - sütjük.
Sok változata van a banános sütinek - ahány ház, annyiféle.