Vissza

Egyéb fínomságok

Béarni mártás

Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

egy sonkahagyma vagy néhány újhagyma reszelve
2-3 szál tárkony
2 evőkanál tárkonyecet
4 tojás sárgája
2 dl tejszín
150 g felolvasztott vaj
egy citrom leve
cayenne bors
apróra vágott snidling
apróra vágptt petrezselyem

Elkészítés

Egy dl vízben felforraljuk a reszelt hagymát, tárkonyt, és a tárkonyecetet. Összeturmixoljuk és hagyjuk kihűlni.

Beletesszük a tojássárgákat, a tejszínt és gőz fölött habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajat és a többi hozzávalót, a gőz fölött kicsit besűrítjük. Nem szabad felforrni hagyni, mert csomós lesz!

Jó tanács

Mindenfajta húshoz nagyon finom. Csináltam például roston sült csirkemellet tepsis burgonyával és sült cukkinivel - a mártás mindent megbolondított! Bélszínhez is remek, mondani sem kell.