4 csirkecomb
4 közepes salotta hagyma szeletelve
2 nagy birsalma
újjnyi friss gyömbér reszelve
só, bors
olívaolaj
1 kk őrölt fahéj
A combokat félbevágjuk (alsó-felső combok lesznek). Ízlés szerint leszedhetjük a bőrt is. Olívaolajat összekeverünk sóval és őrölt borssal, és a combokat minden oldalon megkenjük vele. Kiolajozott tepsi aljára fektetjük a húsdarabokat.
A hagymát felszeleteljük. A birsalmát nem kell meghámozni, csak cikkekre vágjuk, eltávolítjuk a magházat és felkockázzuk. A hagymát és a birset keverőtálba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a fahéjat, majd sózzuk és borsozzuk. Jó alaposan összeforgatjuk, hogy a fűszerek minden darabbal érintkezzenek.
A birses hagymás keveréket a combok mellé halmozzuk, Sózzuk és borsozzuk a tepsi tartalmát, és lefedjük alufóliával.
190 fokos sütőbe tesszük 40 percre alufóliával lefedve. Ezután leszedjük az alufóliát és még kb. 40 percig sütjük. A csirkecomboknak piros-ropogósra kell sülni - ehhez lehet, hogy néhány percre a végén Grill állásba kell a sütőt kapcsolni.
Rizzsel vagy burgonypürével tálaljuk, de egyszerű barna kenyérrel is remek.
Érdemes beruházni egy jó reszelőbe, ami speciálisan a gyömbérre jó. Az ilyenek általában narancs és citromhéjat és parmezánt is "tudnak". Megéri!!