egy nagyobb ropogós római saláta (esetleg szívsaláta)
200 g csirkemell
2 ek étolaj
2 szelet kenyér megpirítva, felkockázva
parmezánsajt “shaved”
petrezselyem
A mártáshoz:
1 tojássárgája
0,5 dl napraforgóolaj
0,5 dl bio olívaolaj
1 ek mustár (aki szereti:dijoni)
1/2 citrom leve
késhegynyi fokhagymapor
só, bors
A csirkemellet 1x1x1 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és ropogósra sütjük. Kivesszük az olajból, félretesszük. A maradék olajban pirítjuk meg a két szelet kenyeret, amit felkockázunk.
A tojássárgát habosra keverjük a kétféle olajjal. Beletesszük a többi hozzávalót, és habverővel óvatosan összekeverjük.
A salátát megmossuk, szárazra töröljük, és kézzel kb. 3x4 cm-es darabokra tépjük.
A salátára öntjük a mártást, mozzáadjuk a húst és a petrezselymet és óvatosan összekeverjük. A tetejére szórjuk a kenyérkockákat és azonnal tálaljuk.
Sült garnélával is nagyon finom!