egy egész bélszin – marha vagy borjú
100 g vaj
1 póréhagyma
6-8 tárkonylevél
1 ek tárkonyecet
4 tojássárgája
2 dl tejszin
150 g vaj
fehérbors, cayenne bors, citromlé, petre-zselyem
A mártáshoz a pórét felszeleteljük, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a borsot, tárkonyecetet, tárkonylevelet és két deci vízzel addig forraljuk, amíg a levét félig elfövi. Leszűrjük, kihűtjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, apránként a tejszínt, és gőz fölött habosra keverjük. A tűzről levéve kanalanként hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd cayenne borssal, sóval, citromlével ízesítjük. Végül elkeverjük benne az apróra vágott maradék tárkonylevelet és petrezselymet.
A bélszint két újjnyi szeletekre vágjuk, kissé kiverjük, sóval és frissen őrölt borssal bedörzsöljük. Felforrósított vajban hirtelen mindkét oldalukat félangolosra sütjük - kb. 5-5 perc oldalanként.
Tepsiben sült répával, kiflikrumplival, esetleg spárgával, zöldbabbal vagy más zöldséggel tálaljuk.
A hús sütése kritikus - ne legyen túl sütve, de nagyon véres se maradjon.