1 nagy doboz magas zsírtartalmú tejföl
fél liter habtejszín
2 csomag cukrozott babapiskóta
2 db nagy citrom reszelt héja és leve
1 vaníliás cukor
kb. 10-12 evőkanál porcukor
a tetejére:
50 g cukor
50 g vaj
1 narancs és 1 citrom vékony (gyufaszál méretűre vágott) héja
A jól lehűtött tejszínt verjük kemény habbá és keverjük össze a tejföllel, a vaníliás cukorral, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a kifacsart citromlével. Kóstolás után döntsük el, hogy további porcukorral vagy citromlével ízesítsünk (a még citromosabb ízek kedvelői lime-ot is használhatnak).
Kezdjük el a rétegezést egy nagyobb üvegtálban. Az alját rakjuk ki baba-piskótával (nem muszáj szorosan), majd kenjük rá a krém felét. Megint egy sor babapiskóta jön és erre rá a maradék krém. Az édességet lefedve legalább 8-10 órára tegyük hűtőbe, hogy összeálljon.
Tálalás előtt készítsünk karamellt (az 5 dkg cukrot olvasszuk fel egy kisebb lábosban és amikor szép mélybarna a színe, tegyük hozzá a vajat - addig rotyogtassuk alacsony lángon, amíg egynemű lesz, közben pedig borítsuk bele a narancs és a citrom héját is), hagyjuk langyosra hűlni. Ezzel díszítsük tálaláskor.
A tetejére lehet pirított mandulaszeleteket (is) tenni. Naranccsal is nagyon finom.