Vissza

Előételek

Citromos spagetti zöldborsóval

Mautner Zsófi receptje

Hozzávalók 4 főre

300 g spagetti
2 nagy citrom leve és héja
100 g érett, kemény juhsajt (pl. pecorino), lereszelve
8 evőkanál jófajta olívaolaj
250 g ricotta
500 g friss zöldborsó, pucolva
20 levél friss bazsalikom

Elkészítés

A tésztát forrásban lévő, sós vízben al dente állagúra főzzük. Közben elkészítjük a “mártást”: kifacsarjuk a citrom levét, majd ebbe beletesszük a reszelt sajtot, az olívaolajat, és kissé összekeverjük (nem kell megijedni, valamelyest összeáll, de a tészta hőjétől majd elolvad). A megpucolt, zsenge zöldborsót forrásban lévő, sós vízbe merítjük, éppen csak néhány percig hagyjuk főni, leszűrjük. Leszűrjük a tésztát, a főzővízből megtartunk egy merőkanállal. Összeforgatjuk a citromos-sajtos masszával, hozzáadunk néhány evőkanálnyit a főzővízből (ettől krémesebb lesz), végül hozzáadjuk a zsenge zöldborsót és bazsalikomleveleket. Nagyobb darabokban a tetejére morzsoljuk a ricottát. Azonnal tálaljuk.

Jó tanács

Télen is finom zsenge mirelit borsóval.