4 tojás szétválasztva
fél liter tej
200 g búzadara
csipetnyi só
3 ek cukor
1 citrom reszelt héja
egy rúd vanília kikapart magja
100 g mazsola
120 g vaj
sárgabarcklekvár
A tojássárgákat kikeverjük a tejjel, a fehérjét félretesszük.
A tejhez hozzáadjuk a búzadarát, a sót, a cukrot, a reszelt citromhéjat, a vaníliát és jól összekeverjük. Legalább egy órára, de akár egy egész éjszakára állni hagyjuk.
A sütés előtt a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a grízes masszával. A mazsolát forró vízbe áztatjuk.
Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és beleöntjük a masszát. Néhány percig hagyjuk sülni, majd elkezdjük keverni, és mintegy fél óráig állandóan keverjük - egészen addig, amíg morzsás állagú lesz. A végén hozzáadjuk a mazsolát, és még öt percig kevergetjük.
A sárgbaracklekvárt megmelegítjük, és tálaláskor az adagokat leöntjük vele.
Pierre azt mondta, olyan mint a kuszkusz - hát nem tudom.... minndenesetre nagyon finom, de az élvezeteket lehet fokozni pl. fagyival.