1 kg csicseriborsó
500 g spenót
2-3 zöldpaprika felkockázva
3-4 nagyobb paradicsom lehéjazva, felvágva
2 szelet kenyér
1 nagyobb vöröshagyma apróra vágva
1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
olaj, só, bors, pirospaprika
köménymag
Kevés olajon megpároljuk a paradicsomot, melyet alaposan megszórtunk köménymaggal.
Hozzáadjuk a csicseriborsót, és annyi vizet, amennyi ellepi. Ha a borsó megpuhult, hozzáadjuk a spenótot, és forrás után néhányszor rottyintjuk.
Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a paprikát és a kockára vágott kenyeret. Adunk hozzá köménymagot, sót, borsot, pirospaprikát ízlés szerint. Kevés vízzel felengedjük, és átturmixoljuk. Végül hozzáadjuk a csicseriborsóhoz és tálaljuk.
A csicseriborsót előző este áztassuk vízbe, így sokkal hamarabb puhul meg.