Vissza

Főételek

Csipős csirke kimcsivel

Mautner Zsófi receptje

Hozzávalók 4 főre

500 g filézett csirkecomb, falatnyi darabokra vágva
400 g (2 közepes) cukkini, felkockázva
1 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál szójaszósz
só, bors
3 evőkanál napraforgóolaj
1 csokor újhagyma, feldarabolva (zölddel együtt)
150 g kimcsi, falatnyi darabokra vágva
150 g édeskáposzta, falatnyi darabokra vágva
szósz:
2 teáskanál csiliszósz (pl. koreai gochujang szósz)
3 evőkanál szójaszósz
1 fokhagyma reszelve
200 ml alaplé, vagy víz

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük grillfokozatra. A csirkét (bőr nélkül) óvatosan sózzuk, majd összeforgatjuk a szójaszósszal és a szezámolajjal. Egy alufóliával leterített tepsi egyik felére szórjuk, másik felére jöhet a cukkini. 10 percig sütjük, ez alatt mindkettő pont annyira pirul és sül meg, hogy már csak össze kell majd forgatni a serpenyőben sült egyéb hozzávalókkal.
Miközben a grillben sül a csirke, felhevítünk egy nagy átmérőjű serpenyőt, vagy wokot. Amikor forró, beleöntjük az olaj felét, majd rádobjuk a 3-4 centis darabokra vágott újhagymát, a kimcsit és az édeskáposztát. Dobva-rázva, kb. 5 percig pirítjuk, amíg elveszíti nyersességét, és kissé karamellizálódik.
Kikeverjük a szószt, amit majd ráöntünk: kis tálkában összekeverjük a csiliszószt, szójaszószt, reszelt fokhagymát. Addigra valószínűleg pont elkészült a csirke és a cukkini. Ezeket hozzáadjuk a serpenyő tartalmához (ha csak kis serpenyőnk van, akkor érdemes kétfelé venni mindent és két adagban készíteni). Összeforgatjuk a hagymás-káposztás keverékkel, majd ráöntjük a szószt, elkeverjük, és hozzáadjuk az alaplevet (vagy vizet). Néhány másodpercig nagyon erős lángon pirítjuk, amíg a folyadék sziruposra sűrűsödik, és kissé elfő. Azonnal tálaljuk. Magában is megállja a helyét, de ha laktatóbb ételt szeretnénk, akkor adhatunk mellé rizst vagy összepiríthatjuk előfőzött rizstésztával.

Jó tanács

Magában is megállja a helyét, de ha laktatóbb ételt szeretnénk, akkor adhatunk mellé rizst vagy összepiríthatjuk előfőzött rizstésztával.