½ kg édesburgonya ( 2 nagy)
6 dl húsleves
2 dl kókusztej
1 mogyoróhagyma (vagy egy kicsi vöröshagyma)
1 gerezd fokhagyma
1 chilipaprika (ízléstől függően)
kb. 2-3 cm-nyi friss gyömbér reszelve
1 kk köménymag
1 tk őrölt koriander
3-4 ek olaj, só, bors
2 ek barna cukor, fél zöldcitrom, vagy citrom leve
tetejére marék friss koriander
Az édesbugonyát félbevágjuk és 200C-os sütőben alufólia alatt puhára sütjük (kb. 40 perc).
Olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát gyömbért és a kimagozott chilipaprikát. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a fűszereket, még egy percet pirítjuk és felöntjük az alaplével. Beletesszük a megsült édesburgonya kikapart húsát és az egészet botmixerrel pürésítjük.
A végén adjuk hozzá a kókusztejet, amivel már csak összerottyantjuk. Sózzuk, borsozzuk és a legvégén kikerekítjük az ízeket a barna cukorral és a citromlével (itt a mennyiség nagyon eltérhet, mivel mindenkinek a saját ízlése szerint kell eltalálnia.)
Vigyázzunk a chilipaprikával - ízléstől és típustól függ, hogy ki mennyit visel el, úgyhogy inkább kezdjünk kevesebbel, hozzáadni mindig lehet).