200 g csicseriborsó
1/2 tk szódabikarbóna
1 hagyma
1 babérlevél
30 g vaj
4 cm friss gyömbér reszelve
1 tk római kömény
1 ek indiai curry vagy garam masala
400 g hámozott paradicsom
só, bors
500 g sült sütőtök
2 liter alaplé
Tálaláshoz: pirítós, friss koriander
A csicseriborsót előző este bő vízbe áztatjuk, melybe beletesszük a szódabikarbónát. Másnap feltesszük főni vízben, hozzáadjuk a hagymát, babérlevelet és a sót. Kb. egy órát kell főzni.
Nagy lábasban megolvasztjuk a vajat, kicsit dinszteljük rajta a reszelt gyömbért, majd hozzáadjuk a fűszereket, a paradicsomot, a nagyobb darabokra vágott sült sütőtököt, a csicseri vizében főtt hagymát. Felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk - ha kell - és kb. 15 percig főzzük, majd krémesre turmixoljuk. Tálaláshoz beletesszük a főtt csicseriborsót.
A csicseriborsó nagyon egészséges, ráadásul magas a proteintartalma is.