1 közepes hagyma feldarabolva
4 cm friss gyömbér feldarabolva
1 friss chili, kimagozva
1 kis csokor koriander
1 kk őrölt kurkuma
1 tk currypor
4 evőkaná olaj
1/2 liter alaplé, vagy víz
6 dl kókusztej
4 csirkecomb, félbevágva
Ízesítéshez: szójaszósz, zöldcitromlé, nádcukor
400 g tojásos-, vagy rizstészta
szezonban: 2 csokor medvehagyma
A tálaláshoz:
chiliszósz, friss koriander, újhagyma, zöldcitrom
Elkészítjük a currypasztát: aprítógépbe tesszük a feldarabolt hagymát, a gyömbért chilit, koriandert, hozzáadjuk a kurkumát és a curryport. Néhány evőkanál kókusztejjel, vagy vízzel hígítjuk, hogy könnyebben pürésítse az aprítógép. Felhevítünk egy nagyobb lábast, beletesszük az olajat, majd ebben néhány perc alatt illatosra pirítjuk a currypasztát. Felöntjük a húslevessel és a kókusztejjel, néhány percig főzzük, majd beletesszük a feldarabolt, és megsózott csirkecombokat (bőre nélkül). Kb. 30 percig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. A végén a mártást szójaszósszal, zöldcitromlével és nádcukorral ízesítjük. A tésztát kifőzzük, majd tálaláskor ráöntjük a levest. Ízlés szerint extra chiliszósszal, friss korianderrel, újhagymával, esetleg pácolt lilahagymával tálaljuk. Ha medvehagymával készítjük, akkor a kb. 1cm-es csíkokra szeletelt medvehagyma kb. felét a kész, forró mártásba dobjuk, amitől összeesik, a másik felét pedig frissen, tálaláskor szórjuk rá.
Vigyázzunk a fűszerekkel! Inkább először kisebb mennyiséget vegyünk, és ha nem elég ízes, akkor tegyünk bele még. Én az első currypasztámat kidobtam, mert ehetetlenül erős lett.