Vissza

Levesek

Csorba leves

Seregély Zsuzsa receptje

Hozzávalók 8 főre

1 kg marha leveshús - fartő a legjobb
1 nagy fej hagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1/2 zeller
1/2 karalábé
1/2 káposzta (kis fej)
2-3 burgonya
petrezselyem
lestyán

bors
paprika
citromlé

Elkészítés

A húst ízlés szerinti darabkákra felvágjuk, és feltesszük vízben főni. 2-3 alkalommal leszedjük róla a habot, majd ízlés szerint megsózzuk.

Amikor a hús majdnem megfőtt, hozzáadjuk az apóra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét és a kockára vágott burgonyát.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, és a tűzről levéve pirospaprikát szórunk rá, a levesbe tesszük.

Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, beletesszük a fölaprított káposztát, majd készre főzzük.
Addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul, de a zöldség sem fő szét. Hozzáadjuk az apróra vágott (vagy szárított) lestyánt és a petrezselymet.Ha szükséges utána sózzuk, és citromlével egy kicsit megsavanyítjuk.

Jó tanács

Csípős zöldpaprikát szolgálhatunk mellé azoknak, akik szeretik a csípőset.