3 tojás szétválasztva
60+20+20 g kristálycukor
csipet só
3 dl tej
200 g liszt
fél narancs reszelt héja
fél citrom reszelt héja
200 g sűrű szilvalekvásű150 g pirított dió durvára vágva
1 ek pha vaj
A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a 60 g cukorral és a csipet sóval. Hozzákeverjük a lisztet, a tejet, a citrom és a narancs reszelt héját.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a végén hozzáadjuk a maradék cukrot. Óvatosan összekeverjük a tojásos-lisztes masszával.
Kikészítjük egy tálkában a 20g cukor és a kikapart vaníliamagok keverékét. A diót kevés olajon megpirítjuk, és apróra törjük.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A palacsinatsütőben kevés olajat forrósítunk, és kisütünk 8 palacsintát úgy, hogy csak az egyik oldalukat sütjük meg. Sűrűbb a tészta, mint amit palacsintánál megszoktunk - akkor van kész, amikor a teteje már nem folyik, de még lyukacsos.
Egy palacsinta-méretű tálat kivajazunk és a palacsintákat egymás után beletesszük sületlen felületükkel felfelé. A rétegek közé 2-2 kanál szilvalekvárt kenünk és megszórjuk 2-2 evőkanál dióval. Az utolsó palacsintánál a sült fele legyen felfelé. Kicsit lenyomkodjuk, hogy jobban összeálljon.
Alufóliával letakarva 15 percig sütjük. Kiboritjuk, porcukorral meghintve tálaljuk.
Nem baj, ha nem vállalkozunk a kiborításra - a tálból is tudjuk adagolni.