Vissza

Főételek

Dekomponált lasagne spenóttal

Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

1 kg paradicsom
40 g puha juhsajt (pl. Anikó sajt, Pecorino, stb.)
(lehetőleg) színes penne tészta
olívaolaj, só, bors
bazsalikom
reszelt parmezán sajt
1 kg spenót
fokhagyma

Elkészítés

A paradicsomot forró vízbe dobjuk, majd leszedjük a héját. Négybe - esetleg nyolcba - vágjuk, gerezdekre. Olívaolajjal kikenünk egy tepsit, beletesszük a paradicsomgerezdeket, sózzuk-borsozzuk és bőven megszórjuk apróra vágott friss bazsalikommal. A sütőbe tesszük, és legalább egy órán át sütjük, amíg jól összesül, de nem ég el a teteje.

A spenótot gőz fölött megpároljuk, egy lábasban kevés olajat forrósítunk, rádobjuk a spenótot, megszórjuk fokhagymaporral, sózzuk, összekeverjük.

A juhsajtot 1x1 cm-es kockákra vágjuk.

A tésztát al dente megfőzzük, összekeverjük a sült paradicsommal (az alatta lévő pradicsomos olajjal együtt) és a sajttal. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.

A tészta - amit megszórunk parmezánnal - mellé tálaljuk a spenótot.

Jó tanács

Nagyon jó ízű pasta, és az is örül a "dekompozíciónak" aki nem szereti a spenótot.