fél liter tej
1 kg kristálycukor
1,25 kg darált dió
3 szelet étcsokoládé
200 g datolya
3-4 alma
150 g rumban áztatott mazsola
150 g birsalmasajt
5 ek sárgabaracklekvár
1-1 citrom és narancs
4 tojásfehérje
A tejet felforrósítjuk, beletesszük a cukrot és a 3 szelet eltördelt csokit, valamint a diót.
Hozzátesszük a kimagozott és apróra vágott datolyát, a reszelt almát, a rumba áztatott mazsolát, a felvágott birsalmasajtot és a sárgabarck lekvárt.
A citrom és a narancs héját lereszeljük, és azt is beletesszük.
Végül hozzáadjuk a tojásfehérjékből kemény habot.
Kezdjük fél liter tejjel, abba tegyük bele az összes hozzávalót, majd fokozatosan öntsük bele a maradék tejet. Igy elkerülhetjük azt, hogy túl híg lesz a töltelék, de már nics diónk, amivel sűríthetnénk.