6 egész csirkecomb vagy 3 mell
2 nagy salotta hagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 kiskanál őrölt koriander
2 kiskanál őrölt fehér bors
2 kiskanál őrölt gyömbér
1 kiskanál őrölt kurkuma
1/2 kiskanál összetört sáfrány
3 dl csirkehúsleves
200 gr zöld olajbogyó
2 evőkanál vaj
egy csomag finomra vágott petrezselyem
2 evőkanálnyi finomra vágott friss koriander
egy kis üveg pácolt citrom, felszeletelve
A tajine edényben forrósítsuk fel az olajat. A csirkét sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalon süssük aranybarnára az edényben.
Vegyük ki a csirkét, tegyük félre és tegyük be a felszeletelt hagymát, pirítsuk ezt is aranybarnára. Adjuk hozzá az összes fűszert, és pirítsuk kb. két percig.
Ezután tegyük vissza a csirkét, öntsük rá a húslevest, és mérsékelt lángon lefedett edényben süssük puhára (25-30 perc). Végül adjuk hozzá az olajbogyót, petrezselymet, citromfüvet és a citromot, és főzzük még kb. 5 percig. Rizzsel vagy pitával tálaljuk.
A tajine edény nagyon jó beszerzés - könnyen és gyorsan készíthetők belőle finomságok. Mi az Ikeában vettük.