500 g burgonya
250 g búzaliszt
víz
só
vaj
libazsír
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük (a főzővíz még kelleni fog!), és krumplinyomón átnyomjuk. Hozzáadjuk a libazsírt (vajat), a lisztet és a főzővízből annyit, amennyit felvesz, hogy jól formázható tésztát kapjunk.Ha kell utána sózzuk. Pingpong labdányi golyókat formálunk (esetleg lelapítjuk, csíkozzuk, stb.) és vajazott tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olvasztott vajjal (olívaolajjal) és előmelegített 190 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
Úgy is el lehet készíteni, hogy a burgonyás masszából galuskákat szaggatunk, és azokat forró vajban - esetleg hagymás olajban - serpenyőben megsütjük. Tejföllel meglocsolva, túróval keverve, és még számtalan más módon - önmagában vagy köretként - is nagyon finom.