Vissza

Főételek

Édes-savanyú csirkemell

Vadász Marika receptje

Hozzávalók 4 főre

500 g csirkemellfilé
1 szál póréhagyma
1 szál nagyobb sárgarépa
1 hegyes erős paprika
1 piros kaliforniai paprika
1 doboz darabolt ananászkonzerv
2 ek ketchup
2 ek fehérbor-ecet
2 ek Worcester szósz
2 ek szójaszósz
2 ek méz

olaj

Elkészítés

A csirkemellt, póréhagymát, kaliforniai paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk. A csirkelemell csíkokat wokban kevés olajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a sárgarépát, az erős paprikát és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett póréhagymát. Ráöntjük az ecetet és egy dl-t az ananász levéből. Hozzáadjuk a Worcester szószt, , a szójaszószt, ketchupot és a mézet. Végül 2 dl alaplével rottyantjuk, majd rizzsel tálaljuk

Jó tanács

Sokféle váltoazta van az édes-savanyú csirkének - ez a sokféle hozzávalótól különlegesen finom.