Vissza

Sütemények, édességek

Egres-túrós “kuchni"

Bühler mama receptje

Hozzávalók

A tésztához:
220 g liszt
110 g vaj
100 g cukor
késhegynyi sütőpor
egy tojás
A tetejére:
30 g egres megtisztítva
300 g friss tehéntúró
2 tojás szétválasztva
2 csomag vaníliás cukor
80 g cukor
1 vaníliás pudingpor
1 dl tejföl

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy kerek tortaformát kivajazunk, belesimítjuk a masszát úgy, hogy körben pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon ki.
A tészta tetejére elrendezzük a megtisztított egrest (ha vannak nagyon nagy szemek, akkor azokat félbevágjuk). Megszórjuk egy csomag vaníliás cukorral.

A krémhez a túrót átpasszírozzuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a pudingport, a tejfölt, a vaníliás cukrot és még annyi cukrot, amit a család ízése megkíván. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez adjuk.

A krémet a tészta tetejére kenjük, majd a formát előmelegített sütőbe tesszük (alsó-felső, 180 fok). Kb. 45-60 percig sütjük - akkor jó, ha a teteje kicsit megbarnul.
Hidegen szeleteljük.

Jó tanács

Egrest érdemes télre is befagyasztani, mert ez a sütemény mindig sikert arat.