500 g liszt
100 g vaj
80 g cukor
200 g méz
1 tojás
1 dl tej
1 kk szódabikarbóna
Töltelék:
300 g cukor
200 g vaj
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
100 g liszt
A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi anyagot, és jól összedolgozzuk. Hat hosszúkás vékony lapot csinálunk belőle, és tepsi alján vagy sütőlemezen megsütjük.
A töltelékhez a cukrot világosbarnára megpirítjuk, fél dl vízzel és két dl tejjel feloldjuk. A lisztet a többi tejjel elkeverjük, és a karamellhez öntve sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, majd darabokban hozáadjuk a vajat és a vaníliás cukrot, és addig keverjük, amíg teljesen kihül. A lapok széleit egyenesre vágjuk, a krémmel megtöltjük. A tetejére is krém jön, amit megszórjunk a levágott szélek morzsájával.
Másnap szeleteljük, mert a sütés után kemények a lapok.
A töltelékhez adhatunk 1-2 evőkanál feketekávét - ízlés szerint.