1 liter natúr paradicsomszósz
1 lila hagyma, finomra aprítva
2 gerezd fokhagyma
1 tk római kömény
1 kk fahéj
1 kk csípős paprikakrém, vagy Tabasco
6 db nagy átmérőjű tortilla lap
500 g maradék sült-, vagy főtt hús
2,5 dl tejföl
200 g reszelt sajt
A sütőt előmelegítjük 200C fokra. Először elkészítjük a nyers paradicsomszószt: a lehéjazott és apróra vágott paradicsomhoz adjuk a finomra aprított hagymát, a fokhagymát és a fűszereket. Sózzuk, borsozzuk. Az egészet botmixerrel összeturmixoljuk. Előkészítünk egy kb. 25x30cm-es tepsit, ebbe tesszük majd a betekert tortillákat. Az aljára kanalazzuk a paradicsomszósz egyharmadát. A maradék sült, vagy főtt húst darabokra tépkedjük, vagy aprítjuk. Egy-egy tortillát vékonyan, kenőtoll segítségével megkenünk egy kevés paradicsomszósszal, ez kissé felpuhítja, és könnyebben tekerhető, szaftosabb lesz. A közepébe helyezünk néhány evőkanálnyi sült húst, egy evőkanál tejfölt, majd palacsintaszerűen feltekerjük.A tepsibe fektetjük mind a hat, megtöltött tortillát. Leöntjük a maradék paradicsomszósszal, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Kb. 30 percig sütjük, amíg a sajt elolvad, és megpirul. Zöldsalátával, esetleg avokádókrémmel tálaljuk.
Itt is, mint más Serclik recepteknél, a fokhagyma szükség esetén mérsékelhető, elhagyható.