1 kg friss eper
220 g liszt
1 tojás
100 g vaj
100 g kristálycukor
késhegynyi sütőpor
dr. Oetker főzés nélküli vaníliapuding
fél liter tej
dr. Oetker tortazselé
eperszörp
Először elkészítjük a tésztát: összegyúrjuk a lisztet, tojást, vajat, cukrot, sütőport. Nem áll össze túl könnyen, de ne adjuk fel. A tésztát kerek tortaformában (melyet előtte a peremmel együtt kivajazunk) kinyújtjuk kb. fél cm vastagra. Peremet is csinálunk kb. 1,5 cm magasan. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Mialatt sül, előírás szerint elkészítjük a vaníliapudingot, és szétkenjük a még meleg tésztán.
Szép koncentrikus körökben rátesszük az epret (ha nagyok az eprek, akkor félbevágva).
Eperszörppel (szükség esetén higított eperszörppel) elkészítjük a tortazselét a leírás szerint, és a kör középpontjától kezdve körkörös mozdulatokkal ráöntjük a tésztára.
Fogyasztás előtt legalább fél napra hűtőbe tesszük.
Minél vékonyabb a tészta és minél többet hűl fogyasztás előtt, annál finomabb!