400 g Philadelphia krémsajt
100 g cukor vagy nyírfacukor
1 citrom leve és reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart magjai
4 dl tejszín habbá verve
250-300 téglalap alakú keksz (pl. vajas vagy teljes kiőrlésű)
300+200 g eper
A krémhez a krémsajtot elektromos keverővel símára keverjük a cukorral, a citrom levével és reszelt héjával. Óvatosan hozzáadjuk a habot.
A 300 g epret vékonyra szeletelünk.
Keresünk egy kisebb tepsit (kb.26x20 cm), kibéleljük frissen tartó átlátszó fóliával. A tepsi aljára egy réteg krémet teszünk, majd befedjük szépen egymás mellé fektetett kekszekkel. Erre egy réteg krém jön, majd a vékony eper szeletek 1/3-a. Utána ismét krém, majd keksz és eper még kétszer, végül a tetején krém. Lefedjük frissen tartó fóliával és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a maradék eperrel díszítjük.
Díszíthetjük az eper mellett kókuszforgáccsal, pisztáciával. Az rétegekben lévő epret megszórhatjuk reszelt gyömbérrel.