Vissza

Sütemények, édességek

Epres-kekszes sajttorta

Mautner Zsófi receptje

Hozzávalók

400 g Philadelphia krémsajt
100 g cukor vagy nyírfacukor
1 citrom leve és reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart magjai
4 dl tejszín habbá verve
250-300 téglalap alakú keksz (pl. vajas vagy teljes kiőrlésű)
300+200 g eper

Elkészítés

A krémhez a krémsajtot elektromos keverővel símára keverjük a cukorral, a citrom levével és reszelt héjával. Óvatosan hozzáadjuk a habot.

A 300 g epret vékonyra szeletelünk.

Keresünk egy kisebb tepsit (kb.26x20 cm), kibéleljük frissen tartó átlátszó fóliával. A tepsi aljára egy réteg krémet teszünk, majd befedjük szépen egymás mellé fektetett kekszekkel. Erre egy réteg krém jön, majd a vékony eper szeletek 1/3-a. Utána ismét krém, majd keksz és eper még kétszer, végül a tetején krém. Lefedjük frissen tartó fóliával és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a maradék eperrel díszítjük.

Jó tanács

Díszíthetjük az eper mellett kókuszforgáccsal, pisztáciával. Az rétegekben lévő epret megszórhatjuk reszelt gyömbérrel.