A piskótalaphoz:
120 g finomliszt
6 tojásfehérje
1 kk citromlé
120 g porcukor
6 tojássárgája
A töltelékhez:
300 g eper
50 g porcukor
1 ek citromlé
100 g eperlekvár
5 gr zselatin
1 vaníliáscukor
2 dl tejszín
Egy normál nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 240 fokra.
A tojásfehérjéket a citromlével kemény habbá verjük, hozzáadunk 60 g porcukrot. A másik 60 g porcukrot fehéredésig verjük a tojássárgákkal. Ezután beleforgatjuk a lisztet és végül a habot. A masszát a tepsibe kenjük és 10 percig sütjük.
A tepsiből egyetlen határozott mozdulattal kifordítjuk a tésztát, lehántjuk róla a papírt és betakarjuk egy nedves konyharuhával.
A töltelékhez az epret megmossuk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit apró darabokra vágjuk, meghintjük porcukorral, citromlével és félretesszük.
Az eperlekvárt felforrósítjuk, megkenjük vele a piskótalapot. A zselatint fél deci hideg vízzel elkeverjük, 10 percig állni hagyjuk. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Az eper kétharmadát összeturmixoljuk. Az eperpépből két kanállal a zselatinhoz adunk, felmelegítjük, majd összekeverjük a többi péppel és a tejszínnel.
A krémet a piskótalapra kenjük, megszórjuk a maradék eperrel, a konyharuha segítségével feltekerjük. Fóliába csomagoljuk és min. 4 órára a hűtőbe tesszük.
Csak az asztalnál szeleteljük cikk-cakk formában, és a szeleteket megszórjuk porcukorral.
Málnával, esetleg sárgabarackkal is finom. Ilyenkor persze málna- illetve sárgabarckdzsemre lesz szükség.
A krém elkészítésénél kövessük a zselatin használati utasítását, ami a leírtaknél sokkal egyszerűbb is lehet.