A tésztához:
100 g hideg vaj
150 g liszt
késhegynyi sütőpor
pici só
1 tojás sárgája
2-3 ek víz
A tetejére:
250 g rebarbara
250 g eper
4 ek nádcukor
2 ek étkezési keményítő
A tésztához először összekeverjük a vajat, a lisztet, a sütőport és kevés sót, majd hozzáadjuk a tojást és a vizet. Összegyúrjuk, és becsomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
Ez alatt elkészítjük a tölteléket: az epret és a rebarbarát apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a cukrot és a keményítőt.
A tésztát nedves sütőpapírral kibélelt tepsibe nyújtjuk. Elterítjük rajta a tölteléket, széleit tojásfehérjével körbekenjük és 190 fokon mintegy 40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Fahéjat, vaníliát, esetleg örölt kardamomot is tehetünk a töltelékbe.