hat tojásfehérje
200 g porcukor
120 g liszt
100 g mazsola
100 g apróra tört étcsokoládé
100 g dió mozsárban megtörve
100 g birsalmasajt vagy cukrozott gyümölcs
A tojárfehérjékből kemény habot verünk, óvatosan beleszórjuk a többi hozzávalót, és összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt őzgerinc formába kanalazzuk, és forró sütőbe tesszük (190 fok). 5 perc után mérsékeljük a hőfokot (150 fok).
Tűpróbáig sütjük (akkor kész, ha a beleszúrt süteményestűre már nem ragad rá a tészta). Ahogy kivettük a sütőből, lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni. Hidegen szeleteljük.
Legjobb akkor csinálni, ha valamilyen másik süteményből marad sok tojásfehérje. Ilyen például a beigli karácsonykor.