Vissza

Levesek

Fekete lencse leves spenóttal

Mautner Zsófi nyomán Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

200 g fekete lencse
2 ek olaj
1 csomag újhagyma felaprítva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
3 cm friss gyömbér finomra aprítva
1 ek zöld curry paszta
4 dl kókusztej
8 dl alaplé
250 g fagyasztott spenót - püré vagy leveles is jó - felolvasztva
só, bors

Elkészítés

A lencsét négyszeres vízben 20-25 perc alatt puhára főzzük.
Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát és a curry pasztát. Felöntjük a kókusztejjel és az alaplével.
A felovasztott spenótot kevés levessel turmixgépbe tesszük, és pürésítjük, majd a leveshez adjuk.
A levest összeforraljuk, majd a végén hozzáadjuk a megfőtt lencsét. Friss korianderrel diszítve tálaljuk.

Jó tanács

A curry pasztával vigyázzunk, mert némelyik nagyon csípős! Mielőtt a levesbe tesszük, meg kell kóstolni.
Lehet kapni előre elkészített feketelencse dahlt, amit használhatunk a lencse és currypaszta helyett.