Tészta:
500 g liszt
250 g margarin
100 g cukor
2 tojássárgája
1 dl édes fehérbor
Almatöltelék:
550 g felkockázott alma
1 dl bor
100 gr cukor
fahéj
Máktöltelék:
350 g darált mák
1 citrom reszelt héja
fahéj
mazsola
1 ek. bor
Diótöltelék:
350 g darált dió
1 narancs reszelt héja
mazsola
fahéj
1 ek bor
Szirup:
6 dl víz, 400 g cukor
Továbbá:
2-300 g szilvalekvár
1 tojás
Először összegyúrjuk a tésztát, és kb. egy órát pihentetjük.
Elkészítjük a diótölteléket: a darált diót leöntjük a forró szirup felével, majd hozzáadjuk a többi összetevőt. Hasonlóan elkészítjük a máktölteléket is.
A felvágott almát összekeverjük a többi összetevővel, és néhány percig együtt pároljuk, amíg a levét elfövi.
A tésztát öt egyenlő részre osztjuk. Egy részt kinyújtunk akkorára, amekkora tepsi belseje, sütőpapírra tesszük és a tepsiben néhány perc alatt világosra sütjük. Ugyanezt tesszük két másik lappal is.
Ezután következik a tészta összerakása: a tepsi kivajazott aljába teszünk egy nyers lapot, majd rákenjük a máktölteléket. Erre jön egy sült lap, majd az almatöltelék. Újabb sült lap és a dió következik, majd a harmadik sült lap és a szilvalekvár. A tetejére nyers lap kerül.
A tetejét megszúrkáljuk éles késsel úgy, hogy a szúrás teljesen menjen le a legalsó lapig. Megkenjük tojássárgával, és 170 fokon kb. 50 percig sütjük. Teljesen hidegen - lehetőleg csak másnap - vágjuk fel.
Lehet élesztős tésztából is csinálni - ld. beigli.