1 kg mindenféle hagyma felszeletelve
4 ek olaj
100 g vaj
1 liter alaplé
1 dl fehér bor
só, bors
1 ek borecet
2 babérlevél
1 ág rozmaring
1 bagett
150 g jóféle reszelt sajt - parmezánból vagy más érlelt sajtból
A felszeletelt hagymát az olajon párolni kezdjük. Amikor összeesett, hozzáadjuk a vajat, és alacsony hőfokon legalább félóráig, de még jobb ha tovább, folyamatos keveréssel pároljuk. Akkor lesz jó, ha aranybarnára pirul, de semmiképpen nem ég le!
Ha elkészült, hozzáadjuk az alaplevet, a bort, ecetet és a fűszereket és összefőzzük a levest.
Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A levest kiporciózzuk - lehetőleg nagyobb csuprokba. Mindegyiknek a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, ráteszünk megfelelő méretű félbevágott bagett szeletet, majd a tetéjére ismét reszelt sajtot szórunk. Betesszük a sütőbe, és ha a sajt megolvadt, tálaljuk.
Egyszerű de nagyszerű!