Vissza

Főételek

Fűszeres kacsacomb tajine edényben

Mautner Zsófi receptje alapján Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

4 kacsacomb
2 sonkahagyma vékonyra szeletelve
5 dl szárnyas alaplé
1 kg édesburgonya
egy ek őrölt pirospaprika
egy tk őrölt gyömbér
egy ek őrölt koriander
2 egész fahéjrúd
1/4 kk cayenne bors
egy narancs leve és héja
fél citrom héja
egy ek méz
30 g hideg vaj

Elkészítés

A kacsacombokat az izületnél félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben mindkét oldalukat megpirítjuk úgy, hogy a zsir kisüljön, és a hús kicsit megbarnuljon.
Kivesszük a combokat a serpenyőből, megdinszteljük benne a hagymaszeleteket, hozzáadjuk a fűszereket, a fahéjat, és felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a narancs- és citromhéjat egyben, és a narancs levét. Összeforraljuk.
A tajine edénybe helyezzük a combokat, leöntjük a fűszeres-hagymás lével, majd az alaplével. Az edény tetejét ráhelyezve egy órát át lassú tüzön pároljuk. Egy óra után hozzáadjuk a meghámozott és hasábokra vágott édesburgonyát, és további fél órán át pároljuk.

Jó tanács

Ha a végére a hús leve híg maradna, kevés vajjal beforralhatjuk.