4 kacsacomb
2 sonkahagyma vékonyra szeletelve
5 dl szárnyas alaplé
1 kg édesburgonya
egy ek őrölt pirospaprika
egy tk őrölt gyömbér
egy ek őrölt koriander
2 egész fahéjrúd
1/4 kk cayenne bors
egy narancs leve és héja
fél citrom héja
egy ek méz
30 g hideg vaj
A kacsacombokat az izületnél félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben mindkét oldalukat megpirítjuk úgy, hogy a zsir kisüljön, és a hús kicsit megbarnuljon.
Kivesszük a combokat a serpenyőből, megdinszteljük benne a hagymaszeleteket, hozzáadjuk a fűszereket, a fahéjat, és felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a narancs- és citromhéjat egyben, és a narancs levét. Összeforraljuk.
A tajine edénybe helyezzük a combokat, leöntjük a fűszeres-hagymás lével, majd az alaplével. Az edény tetejét ráhelyezve egy órát át lassú tüzön pároljuk. Egy óra után hozzáadjuk a meghámozott és hasábokra vágott édesburgonyát, és további fél órán át pároljuk.
Ha a végére a hús leve híg maradna, kevés vajjal beforralhatjuk.