0,5 dl olaj
1 hagyma, nagyobb darabokra aprítva
4 cm friss gyömbér, meghámozva, felaprítva
1 kávéskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 púpos teáskanál currypor
7 dl natúr paradicsomszósz (vagy 1 doboz hámozott konzerv paradicsom)
450 g fagyasztott zöldborsó
250 g paneer vagy halloumi sajt, felkockázva
+ só, bors, a tálaláshoz friss koriander
A hagymát és gyömbért aprítógépben felaprítjuk vagy késsel egészen finomra vágjuk. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymás-gyömbéres alapot. Hozzáadjuk a kurkumát, a római köményt és a curryt, néhány perc alatt illatosra pirítjuk. Belekeverjük a paradicsomszószt (vagy konzervet, ez esetben öntünk hozzá 2 dl vizet), sózzuk, borsozzuk, majd kb. 20 percig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. A fűszeres mártást akár előre is elkészíthetjük. A szószba szórjuk a zöldborsót, kb. 10 percig főzzük, hogy a borsó még zsenge maradjon. Közben egy serpenyőt felhevítünk, beleöntünk néhány csepp olajat és pirosra sütjük benne a felkockázott sajtot. Ezt is a mártáshoz adjuk, de ezzel már nem főzzük, csak összemelegítjük. Friss korianderrel tálaljuk.
Adhatunk mellé hűsítő joghurtot, lepénykenyeret vagy rizst.