20 g szárított erdei gomba
2 ek étolaj
2 hagyma vékonyra szeletelve
1 kg savanyú káposzta
150 g gersli
2 babérlevél
néhány szál csombor
1 dl tejszín
só, bors
A szárított gombát leöntjük kb. 4 deci forró vízzel, és 20 percig állni hagyjuk.
Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, megsózzuk és fedő alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a káposztát (melyet ha nagyon savanyú, mossuk ki) és a gerslit, majd jól összekeverjük. A szárított gombát leszűrjük, apró darabokra vágjuk, majd a vizével együtt a káposztához adjuk - csakúgy, mint a babérlevelet és a csombort. Sóval, borssal ízesítjük és kb. 45 percig főzzük, amíg a gersli megpuhul. Ha kell, adjunk még hozzá vizet. Tálalás előtt tejszínnel szelidítjük az ízeket.
Remek hozzá egy jóféle sültkolbász.