Vissza

Főételek

Gnocchi calabrese raguval

Fördős Bence nyomán Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

700 g gnocchi
reszelt parmezán
petrezselyem
A mártáshoz:
500 g darált pulykahús
1 szál gyulai kolbász
1 nagy fej lilahagyma
1 nagy sárgarépa reszelve
1 zellerszár apró kockákra vágva
300 g passzírozott paradicsom
3 dl sör
fokhagyma
3 tk oregánó
1 tk cayenne bors
2 babérlevél
1 csokor petrezselyem

bors

Elkészítés

A kolbászt vékony szeletekre vágjuk, és kevés olajon addig sütjük, amíg a zsírja kiolvad és kicsit ropogós lesz. Ezután félretesszük, a zsírjában megpirítjuk a hagymát, majd beleforgatjuk a darálthúst. Pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és az apróra felvágott zellerszárat. Ezt a masszát is keverjük 4-5 percig, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a sört. Végül az összes fűszerrel megízesitjük, és lassú tüzön legalább 1-1,5 órát főzzük. Ha a leve elfogyna, sörrel pótoljuk. A finomra vágott petrezselyemet a végén adjuk hozzá.

A gnocchit forró vízben majdnem puhára főzzük, majd kivesszük a főzőléből, és vajon megpirítjuk. Összeforgatjuk a raguval, a tetejét megszórjuk a parmezánnal és petrezselyemmel, majd tálaljuk.

Jó tanács

Vigyázzunk a cayenne borssal, mert csípős!