Chimichurri:
2 nagy csokor petrezselyem, finomra aprítva
2 gerezd fokhagyma, lereszelve
1 teáskanál szárított oregánó
1 hagyma (vagy lilahagyma), finomra aprítva
2 citrom leve
1 evőkanál fehérborecet
1 dl olívaolaj
1 kávéskanál őrölt római kömény
só, bors
ízlés szerint: chilipehely
Salsa verde:
3 csokor petrezselyem
2 dl olívaolaj
2 ek jól leöblített kapribogyó
2 ek fehérborecet
1 ek citromlé
1 citrom reszelt héja
2 gerezd felaprított fokhagymagerezd
Mojó picón:
1 dl víz
1-1 csokor petrezselyem, koriander és menta
3 ek fehérbor- vagy sherry ecet
1 dl olívaolaj
1 tk őrölt római kömény
só,bors
Chimichurri:
Finomra aprítjuk a petrezselymet, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, az oreganot, a hagymát, majd összekeverjük a citromlével, ecettel, olívaolajjal, végül ízlés szerint a fűszerekkel. Kifejezetten jót tesz az ízeknek, ha egy fél órát áll. Húsokkal, zöldségekkel kínáljuk. Grillezett sajton is nagyon finom.
Klasszikus salsa verde:
A hozzávalókat szakaszosan, kb. tíz egymásodperces etapban pürésítsük, de ne teljesen pépesre, maradhat kissé darabos. A végén sózzuk, borsozzuk. Steak, tarja, halak mellé.
Kanári-szigeteki mojó picón:
A hozzávalókat pürésítsük teljesen. Egészben sült krumpli, saslik, fokhagymás garnéla, csirkeszárny mellé ajánljuk.
Nagyon sokféle salsa van- ez a három a legnépszerűbbek közül való.