Vissza

Világkonyha

Húsos tajine zöldbabbal és paradicsommal

Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

1000 g borjúhús (karaj vagy comb)
1000 g zöldbab
1000 g paradicsom
1 teáskanál gyömbér
1 teáskanál sáfrány
1 teáskanál pirospaprika
olaj
1 citrom leve

Elkészítés

A húst szeletekre, majd egy szeletet 4-6 darabra vágunk. A paradicsomot forró vízbe dobjuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk és 2 cm-es darabokra vágjuk.

Olajat öntünk a tajine edénybe, beletesszük a húst, hozzáadjuk a sót, gyömbért, sáfrányt , paprikát és a paradicsomot. Néhány percnyi forrás után beletesszük a zöldbabot.
Rátesszük a fedőt, időnként keverjük. Ha kell adjunk hozzá vizet.
Ha minden puhára főtt, adjuk hozzá a citromlevet is.

Forrón tálaljuk, tepsis krumpli vagy burgonyapüré körítéssel, esetleg rizzsel vagy puliszkával.

Jó tanács

A tajine edényben fantasztikus ízek keletkeznek - még egy ilyen egyszerű étel esetében is!