8 szelet csirkemell
500 g jó minőségű penne tészta
100 g gran padano sajt reszelve
A lecsóhoz:
400 g paradicsom
200 g tv paprika
150 g gyulai kolbász felkarikázva
1 nagyobb lila hagyma vagy egy csokor újhagyma
2 ek piros arany
olaj
só, bors
A csirkeszeleteket kicsit kiverjük, sózzuk borsozzuk, és foró olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük. Lecsepegtetjük, állni hagyjuk.
A lecsót a Lecsó kanapén c. recept szerint készítjük el:
a paradicsomokat forró vízzel leöntjük, lehéjazzuk, apróra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, és forró olajon üvegesre pároljuk. Beletesszük a kolbászt, és néhány percig együtt pároljuk a hagymával. Ezután következik a paradicsom és a piros arany. Sózzuk, borsozzuk, és kis lángon lassan pároljuk egészen addig, amíg a paradicsomdarabok már péppé váltak. Közben felszeleteljük a paprikát - kb. 2x4-6 cm-es darabokra, melyeket hozzáadunk a paradicsompéphez. Amikor a paprikaszeleek megpuhulnak, kész a lecsó.
A pennét az előírás szerint megfőzzük, leszűrjük.
Kiolajozunk egy nagy tűzálló tálat. az aljára teszünk egy réteg pennét, majd betakarjuk lecsóval, és ráteszünk 4 szelet húst. Ismát penne, lecsó majd hús következik. Végül a tetejére lecsóval összekevert tésztát teszünk.
Tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal.
A recept Flóritól kapta a nevét, aki azokra a tésztadarabokra utalt, amelyek a tál tetetjén ropogósra sültek.