400 ml tej
120 ml tejszín
20 g vaj
3 ek búzadara
3+3 ek kristálycukor
3 ek síma joghurt
500 g vegyes piros bogyós gyümölcs (málna, eper, magozott meggy, szeder, áfonya, ribizli)
2 csipet só
Felforraljuk a tejet a cukorral és a sóval folyamatos keverés mellett, hogy ne kapjon oda. Apránként hozzáadjuk a búzadarát. Alacsony fokozaton folyton keverve 8-10 percig főzzük, amíg a dara teljesen megpuhul és besűrűsödik. Ha elkészült, levesszük a tűzről, és még forrón belekeverjük a vajat és a tejszínt. Símára keverjük, hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a joghurtot is. Ha túl sűrű, tejjel higítjuk. Hűtőbe tesszük.
A piros gyümölcsöket a másik három evőkanál cukorral kis lángon felfőzzük, majd néhány rottyanás után - amikor már levet eresztett - levesszük a tűzről és kihűtjük.
Csatos üvegekben tálalunk: az üveg aljára és tetejére gyümölcs kerül, közte pedig a darapuding található. Legalább 6-8 órára tartsuk jégen a tálalás előtt.
Egyszerű, gyors és nagyon finom! Ajándéknak is kíváló, mert az üvegben könnyű a szállítás.