Vissza

Főételek

Juhtúrós puliszka

Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

500 g kukoricadara
300 g juhtúró
4 dl tejföl
vaj

Elkészítés

Egy nagyobb lábasban felforralunk 1,5 l vizet. Amikor forr, lassan, folyamatos keverés mellett beleszórjuk a kukoricadarát, és folytonos keverés mellett puhára főzzük (kb. 8-10 perc). Ha nagyon sűrű lenne, öntünk hozzá mág vizet. Sózzuk ízlés szerint.
3 dl tejfölt összekeverünk a juhtúróval.
Kivajazunk egy nagyobb tűzálló tálat. Az aljára kanalazunk egy réteg darát (kb. az összes dara harmadát), erre elosztunk egyenletesen egy réteg tejfölös juhtúrót (a juhtúró felét) majd ismét dara illetve juhtúró következik. A tetejére dara kerül, melyet megkenünk a maradék tejföllel.
Kb. 3/4 órára sütőbe tesszük, aranybarnára pirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki.

Jó tanács

Egybesült sertés szűzpecsenyével - de bármilyen más hússal is - kíváló. Én a szűzpecsenye mellett sült lila hagymákat apróra vágtam, és azzal szórtam meg a tetejét.
A tejfölös túróba keverhetünk kaprot is, úgy is isteni.