4 db kacsacomb
4 fej közepes sonkahagyma
2-3 gerezd fokhagyma
200 g burgonya
150 g finomliszt
5 ek ecetes torma
250 g tejföl
1 csokor snidling
1 csokor újhagyma
4 ek kacsazsír
só, bors
A combokat sózzuk, borsozzuk, és egy nagy kiolajozott tűzálló tálba rendezzük. Mellétesszük a felszeletelt sonkahagymát és a fokhagymagerezdeket. Kevés vizet öntünk alá, a combok tetejét megkenjük kacsazsírral, majd alufóliával szorosan letakarjuk. 150-160 fokos sütőben, alsó-felső állásban kb. 2 óra alatt vajpuhára sütjük. Ha megpuhult, néhány percre 200 fokra állítjuk a hőmérsékletet, amíg a teteje szépen megpirul. Végül kivesszük a sütőből, a húst és hagymát különválasztjuk, pihentetjük, de a zsírt is megőrizzük.
A dödölléhez a krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, ami ellepi, puhára főzzük. A főzővízzel együtt áttörjük, és apránként hozzáadjuk a lisztet.
Egy magasabb falú nagy serpenyőben kacsazsírt olvasztunk, és a - ragacsos, nehezen kezelhető - tésztából formázott kisebb tallérokat kisütjük.
A kacsacombokból kivesszük a csontot, és a húst feldaraboljuk. A tűzálló tálba tesszük a dödöllét, tetejére a kacsát és a sült hagymát. Meghintjük apróra vágott snidlinggel.
Végül a tejfölt összekeverjük az ecetes tormával. Aznnal tálaljuk.
Nagyon finom! A dödölle kisütése kissé fáradságos, de megéri!