800 g (2 db) letisztított kacsamell
2 db narancs leve és reszelt héja
50 g cukor
2 dl tejszín
1,5 l csirke alaplé
300 g sárgarépa
1 póréhagyma
mazsola ízlés szerint
konyak ízlés szerint
só, bors
A kacsamellet és a sárgarépát kockákra, a póréhagymát finomra vágjuk.
A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a póréhagymát és a kacsamellet, és lepirítjuk.
A narancs levét kifacsarjuk. Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a sárgarépát és a narancs levét. Felöntjük a csirke alaplével és tovább főzzük.
Amikor a hús megpuhult hozzáadjuk a mazsolát és a konyakot.
A répa felét a tejszínnel pürésítjük - ezzel sűrítjük be a levest.
Sóval és borssal állítjuk be a végső ízt.
Isteni!