30 g vaj
30 g liszt
1 csésze fehérbor
1 liter húsleves
2 ek vaj
1 csomó újhagyma
1 csomag leveszöldség
400 g fésűskagyló
frissen őrölt bors
1 citrom leve
néhány csepp Worcester szósz
1 csipet sáfrány
1 csomó citromfű
2 dl tejszín
2 tojássárga
Egy lábasban forrósítsuk fel a vajat és habverővel keverjük hozzá a lisztet. Öntsük bele a fehérbort és a levest, és 5 percig főzzük lassú tüzön.
Egy serpenyőben olvasszuk fel a másik adag vajat, és dinszteljük benne üvegesre az apróra vágott újhagymát és leveszöldséget. Adjuk a leveshez a kagylóval együtt.
Ízesítsük sóval, borssal, citromlével, Worcester szósszal és sáfránnyal. Vegyük le a tűzről.
A tejszínt és a tojássárgákat keverjük össze, és óvatosan keverjük a levesbe. Végül szórjuk meg apróra vágott citromfűvel.
Legjobb, ha a kagylót a budaörsi halpiacon vesszük, mert ott biztos, hogy friss.