Vissza

Sütemények, édességek

Karácsonyi édes keksz

Anyóka receptje

Hozzávalók

500 g liszt
180 g vaj
100 g porcukor
1 kk szódabikarbóna
2 vaníliáscukor
4 ek tejföl
3 egész tojás

Elkészítés

A hozzávalókat jó alaposan gyúrjuk össze, majd formáljunk két cipót. Késfok vastagságúra nyújtsuk ki a cipókat, majd szép karácsonyi formákkal szaggassuk ki. Kikent tepsibe (vagy sütőpapírra) rakjuk egymás mellé a kekszeket, és 180 fokos sütőben süssük aranyszínűre.

Jó tanács

Vigyázzunk, hogy ne barnuljon nagyon meg - maradjon aranyszínű! Ha sültebben szeretjük, akkor meg kell fordítani a keszeket sütés közben.

Dietás keksz

- rizsliszt vagy teljes kiőrlésű liszt
- vaj helyett kókuszzsír vagy kókuszolaj
- tejföl helyett víz