egy egész csontos pulykamell (3,5-5 kg)
0,7 dl rum
2 kg aszalt szilva
500 g kemény füstölt szalonna
A fogyasztás előtti napon beáztatjuk az aszalt szilvát (mag nélküli) a rumba.
Másnap először egy nagy római tálat vízbe áztatunk. A pulykamellet lebőrözzük. A szalonnából kb. 0,5 cm x 0,5 cm alapterületű, 3-4 cm hosszú hasábokat készítünk. A pulykamellet "sündisznóvá tűzdeljük" a szalonnával - minél sűrűbb, annál finomabb lesz. (Gyuri általában úgy csinálja, hogy egy hegyes eszközzel - pl. a késélesítő - lyukat váj a húsba, és beledugja a szalonnát.)
A római tálba felhalmozzuk az aszalt szilvát, rátesszük a pulykamellet. A maradék rummal meglocsoljuk, rátesszük a fedőt és minimum 2-2,5 órát sütjük 190 fokon. Ha már elkezdett pirulni, akkor levesszük a fedőt, és aranybarnára sütjük.
Az aszalt szilva mellé almapüré és burgonyapüré illik köretként.